Varaždin – prvo mjesto razmjene iskustava za razvoj suupravljanja u kulturi

Zanima vas kako udruge Varaždina i Čakovca, grad Varaždin i Međimurska županija rade na razvoju kulture?

Neki od odgovora na ovo pitanje moći će se saznati na regionalnom umrežavanju i razmjeni iskustava u suupravljanju u kulturi u utorak, 5. ožujka 2019. s početkom u 17 sati u Centru za mlade u Varaždinu. Ovaj događaj je prvi od više najavljenih regionalnih, nacionalnih i internacionalnih umrežavanja i javnih razgovora Platforme za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier, a domaćin organizator istog je Udruga mladih V.U.Kkoja također radi na projektu u okviru poziva Kultura u centru.

Glavi cilj ovog okupljanja je postizanje dobrih praksi na temelju razmjene međusobnih iskustava u kulturi u regiji. Prostor Centra za mlade u Varaždinu će ovom prilikom kroz umrežavanje i razmjenu iskustava biti mjesto okupljanja predstavnika Platforme za Društveni centar Čakovec, Udruge mladih V.U.K., Filmskog kreativnog studija VANIMA, Udruge TRASH, Udruge MOP, HDLU Varaždin,  Društva arhitekata VaraždinaStrukovne škole Varaždin, predstavnice Grada VaraždinaSandre Malenice, te predstavnice Međimurske županijeAleksandre Ličanin.

Razvoj kulture dviju županija i dvaju susjednih gradova, civilno-javna partnerstva, poticaji razvoja i rasta publike, predstavljanje udruga, međusobna razmjena iskustava, generiranje zajedničkih interesa u sudioničkom upravljanju u kulturi, potencijalne suradnje i Europska prijestolnica mladih 2022. samo su neke od zanimljivih tema o kojima će se voditi razgovori.

Regionalno umrežavanje i razmjena iskustva u suupravljanju u kulturi u Varaždinu otvoreno je za javnost te su na njega pozvani svi zainteresirani građani. Događajem se želi napraviti korak dalje u ulaganju u kulturne snage lokalnih zajednica, a rezultate i pozitivne promijene publika i građani će, vjerujemo, imati priliku vidjeti u skoroj budućnosti.

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu natječaja Kultura u centru. Svrha  projekta je unaprijediti model sudioničkog upravljanja, organizacijske i prostorne kapacitete lokalnih vlasti i (članica) Platforme, kao i program u zgradi Scheier u Čakovcu. Trajanje istog je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine. Vrijednost projekta je 2.499.436,82 kn.

Više o projektu pronađite ovdje te na društvenoj mreži projekta.