Platforma za Društveni centar Čakovec na 12. Clubture Forumu u Zagrebu

U petak 11.10. sudjelovali smo na radionici DKC-HR u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo. Razmjenili smo znanja i iskustava među akterima koji se u svojim lokalnim sredinama bave zagovaranjem osnivanja i uspostavom društveno-kulturnih centara na načelima sudioničkog upravljanja i civilno-javnog partnerstva. Kroz facilitiranu raspravu upoznali smo se, povezali i naučili jedni od drugih o zagovaračkom radu, provedbi kampanja i uspostavi dijaloga s lokalnom samoupravom.

Kasnije taj dan, upraviteljica zgrade Scheier, Kristina Pongrac bila je dio Tribine: Demokratizacija kulture, demokratizacija društva: priče lokalnih zajednica u organizaciji Saveza udruga Operacija grad.

Tribina je tematizirala povijest razvoja nezavisne kulturne. U Hrvatskoj je trenutno aktivno više platformi i inicijativa koje promiču inovativne, sudioničke modele upravljanja u kulturi, koji podrazumijevaju suradnju i suodgovornost sektora. Modeli civilno-javnih partnerstava u razvoju i već razvijeni modeli dolaze u različitim oblicima, s različitim rokovima trajanja i intenzitetima utjecaja na lokalnu zajednicu. Neki zagovaraju prostore za kulturu, a neki transparentno djelovanje.

Izvor fotografija; https://www.facebook.com/pg/ClubtureNetwork/photos/?tab=album&album_id=10156318931547077