Razgovori i razmjena iskustava o suupravljanju u kulturi u Puli i Zagrebu

Nakon uspješnih i zanimljivih umrežavanja Platforme za Društveni centar Čakovec, udruga u kulturi, gradskih i županijskih predstavnika u Varaždinu i Koprivnici, o temama kao što su upravljanje u kulturi; suradnja udruga u kulturi s javnim institucijama; razvoj kulturnih programa; razvoj publike i odnosi s javnošću te o potencijalnim budućim suradnjama razgovarat će se i u Puli i Zagrebu.

Platforma za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier  i u suradnji s Savez udruga Rojc, Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade i  Operacijom grad organizira dva javna razgovora, nacionalna umrežavanja i razmjenu iskustava u suupravljanju u kulturi.

Prvi javni razgovor, nacionalno umrežavanje i razmjena iskustava u suupravljanju u kulturiodržavat će se u Puli u Dnevnom boravku Saveza udruga Rojc  (Ul. Ljudevita Gaja 3, Pula) u utorak, 28. svibnja 2019., s početkom u 14:00 sati.

Drugi javni razgovor, nacionalno umrežavanje i razmjena iskustava u suupravljanju u kulturi održavat će se u Zagrebu u prostoru Male dvorane Jedinstva (Trnjanski nasip bb, Zagreb) u srijedu, 29. svibnja 2019., s početkom u 16:00 sati.

Nacionalna umrežavanja i razmjena iskustava u suupravljanju u kulturi u Puli i Zagrebu otvorena su za javnost te su na njega pozvani svi građani kako bi svojim komentarima, idejama ili kritikama doprinijeli ovom događaju.

Cilj ovih okupljanja je postizanje dobrih praksi na temelju razmjene međusobnih iskustava u kulturi na nacionalnoj raziniizmeđu udruga u kulturi, kulturnih i umjetničkih institucija, javnih institucija i građana. Platforma  za Društveni centar Čakovec na ovaj način želi napraviti korak dalje u ulaganju u kulturne snage lokalnih zajednica, a rezultate i pozitivne promjene publika i građani će, vjerujemo, imati priliku vidjeti u skoroj budućnosti.

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook i Instagram).