Predstavljanje rezultata istraživanja u kulturi Međimurja

Budite dio razvoja suvremenih kulturnih praksi Međimurja i pridružite nam se 11. lipnja, 2. srpnja i 18. srpnja 2019. godine u 17:00 sati u zgradi Scheier na predstavljanju rezultata istraživanja u kulturi Međimurja te na javnim razgovorima dajte svoje mišljenje u kojem smjeru razvijati kulturne prakse i kulturni ekosustav naše zajednice.

Platforma za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier je u suradnji s ACT Grupom pokrenula istraživanja i analize važne za izgradnju suvremenih kulturnih praksi na čvrstim temeljima. Za istraživanja su se koristile ankete i intervjui s dionicima iz javnih institucija u kulturi Međimurja, umjetnicima i građanima zainteresiranima za kulturu.

S ciljem što transparentnijeg djelovanja u zgradi Scheier će se ove godine u lipnju i srpnju predstaviti istraživanja i analize vezanih za kulturu i umjetnost u Međimurju. Svi zainteresirani pozvani su da u sklopu javnih razgovora koji će biti dio svakog od organiziranih predstavljanja sudjeluju, komentiraju i raspravljaju o bitnim temama u kulturi Međimurja.

Teme i datumi predstavljanja rezultata istraživanja u kulturi Međimurja:

Utorak, 11. lipnja 2019. godine u 17:00 sati, zgrada Scheier: predstavljanje i javni razgovor

Predstavljaju: Stjepan Mikec i Ivan Blažon (ACT Grupa)

Kulturni sadržaji za sve! Kakva je dostupnost kulturnih sadržaja marginaliziranim skupinama (osobe s invaliditetom, nacionalne manjine…) u Međimurju?

  • predstavljanje i javni razgovor o analizi i izvještaju o dostupnosti sadržaja i pristupa prostorima u kulturi u Međimurskoj županiji.

Umjetnost u našem susjedstvu: prostori za rad i produkciju gostujućih umjetnika u Međimurju.

  • predstavljanje i javni razgovor o analizi mogućnosti i izradi modela smještaja rezidencijalnih i produkcijskih programa u kompleksu Muzeja Međimurja, Kraljevom vrtu, sceni Vinko Lisjak, Muzej Croata Insulanus.

Utorak, 2. srpnja 2019. u 17:00 sati, zgrada Scheier: predstavljanje i javni razgovor

Predstavljaju: Stjepan Mikec i Ivan Blažon (ACT Grupa)

Suradnja i suupravljanje javnih institucija, udruga i organizacija u kulturi u Međimurju.

  • predstavljanje i javni razgovor o javnom mnijenju o participativnim modelima, modelima suupravljanja procesima i prostorima u kulturi u Međimurskoj županiji.

Koji su modeli suradnje institucija s udrugama, inicijativama, umjetnicima… u kulturi u Međimurju?

  • predstavljanje i javni razgovor o analizi mogućnosti suupravljanja kroz modele civilno-javnih partnerstava prostorima u kulturi u Međimurskoj županiji.

Četvrtak, 18. srpnja 2019. u 17:00 sati, zgrada Scheier: predstavljanje i javni razgovor

Predstavlja: Teodor Petričević (ACT Grupa)

Gdje se nalazi društveno-kulturni centar u Međimurju te koja je politika upravljanja javnim dobrima i prostorima u kulturi?

  • predstavljanje i javni razgovor o analizi trenutnog stanja razvoja društveno-kulturnih centara i sudioničkog upravljanja javnim dobrima i prostorima u kulturi u Međimurskoj županiji.

Dođite, sudjelujte i budite dio izgradnje suvremenih kulturnih praksi s Platformom za Društveni centar Čakovec.

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook Instagram).