Predstava SELFIE uvodi nas u život srednjoškolaca od autora srednjoškolaca

Improvizacija i crnohumorna komedija za mlade u zgradi Scheier

Značenje izraza „selfie“ u hrvatskom prijevodu je samoslik, sebeslik ili autoportret, no Selfie je i autorski kazališni projekt Branka Žaka Valente i članova dramske skupine Max teatra u formi glumačke improvizacije s elementima satire, crnohumorne komedije, urbanog plesa i fizičkog “In to your face” teatra koji će se ovog tjedna moći pogledati na pozornici zgrade Scheier.

U petak, 28. veljače 2020. u 18:00 sati dođite u zgradu Scheier u Čakovcu gdje će svi zainteresirani, a ponajprije mladi imati priliku uroniti u svijet mladih prepričan u koautorstvu upravo od njih samih, srednjoškolaca, kroz kazališni projekt Selfie. Ulaz na predstavu je besplatan.

Selfie istražuje kako se mlada osoba nosi s identitetskim pitanjima te kako funkcionira život srednjoškolaca u našim školama, ali i u sredini i u porodici u kojima odrastaju i žive. U ovoj predstavi glumci-srednjoškolci, kao mladi koautori predstave, progovaraju o aktualnim društvenim temama kao što su politika, izbjeglice, odnosi u obitelji, mladenačka trudnoća, feminizam, pobačaj, ljudska prava. 

Mentor i koautor predstave Branko Žak Valenta je višestruko nagrađivani plesač, performer, koreograf, redatelj i kazališni pedagog. Koreografirao i režirao predstave u brojnim kazalištima u Hrvatskoj i Sloveniji: HNK Rijeka, Gavella Zagreb, Kazalište Marina Držića Dubrovnik, HNK Zagreb, GKL Rijeka, HKK Zadar, Studio INTAKT Ljubljana, Plesni teatar Ljubljana, Prostor + Rijeka i drugdje. Kao pedagog podučavao na Umjetničkoj gimnaziji u Ljubljani, AGFRT-u u Ljubljani, Spiralle Modern dance programu u Beču, School of physical theatre u Londonu, Prostoru + u Rijeci, MAPA-i u Berlinu, SKUC-u Zagreb, Osijeku za glumu i lutkarstvo umjetničke Akademije u Osijeku, Zagrebačkom plesnom centru, Plesnom centru TALA Zagreb, Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar i drugdje. 

Kreatori i izvođači – grupa stariji srednjoškolci: Dora Kolarec, Jelana Glasovac, Lea Horvatić, Mia Rogić, Nikolina Laljak, Nina Hlad, Sara Saić , Tea Kostelac, Domagoj Kokot, Fran Buzanić, Franko Hegeduš, Karlo Sviben, Tibor Kruljac, Tin Vurušić i Rafael Anočić

Mentor: Branko Žak Valenta 

Video projekcije: Max teatar

Program Selfie je treći po redu od 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa koji se ove godine predstavlja u zgradi Scheier, a u ožujku nas u sklopu projekta Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier očekuju još tri zanimljiva, suvremena i inovativna programa:

Petak, 13. ožujka 2020. 

Izložba/koncert Jama autora Roberta Jamesa Hudulina 

Utorak, 24.ožujka 2020. 

Radionica Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu u organizaciji udruge LOFT – lutkarske organizacije koju fakat trebamo

Četvrtak, 26. ožujka 2020. 

Izložba De_stabilizacija autora Gilda Bavčevića