Posjetite multimedijalnu izložbu „Jama” autora Barbare Tomečak i Roberta Jamesa Hudulina

Poema Jama pjesnika Ivana Gorana Kovačića jedno je od najvećih djela svjetske proturatne književnosti. Ispjevana u najcrnjim danima Drugoga svjetskoga rata, Jama je strahoviti krik nad užasima rata i ljudske netrpeljivosti, svevremenska misao o odnosu dobra i zla, jednom riječju književno remek djelo.

Od utorka, 22. rujna do petka, 2. listopada, posjetite zgradu Scheier i iskusite jedinstveni doživljaj inovativne i interdisciplinarne izložbe autora Barbare Tomečak i Roberta Jamesa Hudulina pod nazivom Jama koja spaja književnost, glazbu i vizualnu umjetnost. Izložba će za trajanja u zgradi Scheier biti dostupna i online na Scheier web stranici. Posjetitelji će ovom prilikom moći „Jamu“ Ivana Gorana Kovačića doživjeti na nov i atraktivan način te osjetiti jeziv sadržaj izvornog teksta kroz glazbu kao medij prenošenja prosvjeda na sve ratne strahote.

Društveno-kulturni i umjetnički program Jama čini audio zapis desetodijelnog glazbenog djela Jama autora Roberta Jamesa Hudulina izvedeno uz klavir i vokale, vizualni dio ispisanog teksta Jame te scenski dio lebdećih forma autorice Barbare Tomečak koje dočaravaju upravo jedan od najprepoznatljivijih stihova Jame, onih početnih, “Krv je moje svjetlo i moja tama”.

Otvorenje izložbe Jama s autorima izložbe Barbarom Tomečak i Robertom Jamesom Hudulinom te koordinatoricom društveno-kulturnih i umjetničkih programa Kristinom Pongrac bit će online u ponedjeljak, 21. rujna u 18 sati, te će se uživo moći pratiti preko Scheier Facebook stranice.
Ulaz na izložbu je besplatan, a vrata zgrade Scheier za vrijeme izložbe otvorena su svakog dana, od ponedjeljka do petka, od 15 do 20 sati.

Izložba će biti održana pridržavajući se svih propisanih mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite te se posjetitelji mole da prije dolaska izmjere temperaturu i ulaze u prostor zgrade Scheier s maskom i samo ako im je temperatura ispod 37,2°C.

Barbara Tomečak diplomirala je na Tekstilno – tehnološkom fakultetu. Tijekom obrazovanja počinje istraživati medij papira i tekstila te ih kroz istraživanje počinje doživljavati u drugačijem kontekstu. Svoj umjetnički rad predstavlja pod imenom Barosh.
Robert James Hudulin diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 2011. godine u potpunosti se posvećuje komponiranju i sviranju u svojoj grupi Rolin Humes. Godine 2016. pokreće projekt Živi Rasti Cvjetaj, koji do sada broji održanih osam koncerata.