Otvoreni razgovor sa zajednicom: Projekt uređenja zgrade Scheier

Zanima vas što se događa s jednom od najpoznatijih zgrada u centru Čakovca? Koji su planovi vezani za budućnost izgleda zgrade Scheier?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja vezana za aktualne procese uređenja zgrade Scheier za potrebe funkcioniranja polilokacijskog društveno-kulturnog centra svi zainteresirani moći će saznati na otvorenom javnom razgovoru koji će se održavati u srijedu, 8. svibnja 2019., s početkom u 19:00 sati u zgradi Scheier, Ul. Matice hrvatske 2, Čakovec.

Platforma za Društveni centar Čakovec i Međimurska županija u suradnji sa Studijom ARP i Platformom 9,81, u okviru projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier (UP.04.2.1.04.0102) i Urbanističke platforme organiziraju otvoreni razgovor s lokalnom zajednicom o uređenju zgrade Scheier za potrebe funkcioniranja polilokacijskog društveno-kulturnog centra.

Razgovor će otvoriti arhitekti Dinko Peračić i Miranda Veljačić kratkom prezentacijom o različitim projektima razvoja javnih prostora u društveno-kulturne centre i prostore kulture i izlaganjem prijedloga uređenja zgrade Scheier u okviru projekta Nove prakse.

Fokus događaja bit će razgovor sa zainteresiranom zajednicom o mogućnostima otvaranja zgrade Scheier ka mjestu susreta lokalne zajednice, mjestu društvenosti, ključnoj točci prezentacije (nezavisnog) kulturnog programa lokalnih i stranih umjetnika.

Dođite, sudjelujte i izrazite svoje mišljenje o tekućim događanjima vezanim uz zgradu Scheier.

Više o djelovanju Platforme za Društveni centar na Drustvenicentar.hr, a sve o projektu Nove prakse pronađite na web stranici Scheier.hr i društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Otvoreni javni razgovor o aktualnim procesima suupravljanja u kulturi u MŽ i zgradi Scheier organizira se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.