Otvorene prijave za online radionicu suvremenog kazališta Senke Bulić

Želite razvijati svoje glumačke vještine, upoznati mehanizme izvedbe u suvremenom kazalištu ili saznati nešto više o tome što je suvremeno kazalište?

U petak, 18. rujna, sudjelujte u online Radionici suvremenog kazališta koju vodi poznata glumica, producentica i redateljica Senka Bulić, a ovog četvrtka, 10. rujna, iskoristite priliku sudjelovanja u online Javnom razgovoru o suvremenom kazalištu.
* Za radionicu se potrebno unaprijed prijaviti, a na javni razgovor dolazi se uključivanjem na Scheier Facebook Live Stream.

Radionica suvremenog kazališta će se održavati online preko platforme Zoom u petak, 18. rujna, od 18 do 21 sati, a namijenjena je za sve zainteresirane (16+) bez obzira na kazališno iskustvo i znanje. Radionica je besplatna, ali je broj polaznika radionice ograničen. Prijave su otvorene putem prijavnice do 15. rujna u 23:59 sati, a može joj se pristupiti OVDJE.


Voditeljica i autorica radionice je Senka Bulić, nekima poznata kao glumica iz filmova Kako je počeo rat na mom otoku ili Svećenikova djeca, a drugima kao uspješna kazališna redateljica, producentica i osnivačica Umjetničke organizacije Kazalište Hotel Bulić.

Sa suvremenim kazalištem, radom Senke Bulić svi zainteresirani moći će se bolje upoznati i ovog četvrtka, 10. rujna, u 17 sati na online Javnom razgovoru o suvremenom kazalištu sa Senkom Bulić na kojem će biti riječi i o konceptu ove zanimljive radionice. Razgovor će ići uživo na Scheier Facebook Live Streamu.

Više o radionici
Radionica se temelji na tekstu Coco Bernard Marie Koltesa. Taj kratki tekst, dramolet, Koltes je napisao u svojim posljednjim danima, a u njemu opisuje odnos Coco Chanel i njezine sluškinje Consuelo. Takav predložak biti će polazište za istraživanje fizičkog i psihološkog odnosa jednog neobičnog para. Rad s polaznicima uključuje upoznavanje s mehanizmima izvedbe u suvremenom kazalištu – načinom odabira teksta, pripreme teksta za kazališno istraživanje, otkrivanju različitih sadržajnih slojeva, definiranju konteksta lika, govornoj otvorenosti i usmjerenosti u izvedbenom kontekstu suvremenog kazališta. Navedenim postupcima postiže se povećanje interesa za izražavanjem putem kreativnog procesa, sposobnost samoizražavanja i kritičkog mišljenja, ali i znanja o različitim formama suvremene umjetnosti te formiranje stava prema novim umjetničkim formama.

Više o voditeljici radionice
Senka Bulić je završila glumu na AKFTV u Zagrebu. Radila je s redateljima kao što su Vito Taufer, Janusz Kica, Jean Michel Bruyere, Paolo Magelli, Damir Zlatar Frey, Božidar Volić, Eduard Miler i brojni drugi te igrala u filmovima Cijena života (Bogdan Žižić), Pont Neuf (Željko Senečić), Kako je počeo rat na mom otoku (Vinko Brešan), Svećenikova djeca (Vinko Brešan), Svinjari (Ivan Livaković), Egzorcizam (Dalibor Matanić)…Paralelno s glumačkom karijerom gradila je i redateljsku te producentsku karijeru. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Umjetničke organizacije Kazalište Hotel Bulić te je režirala dvadeset i dvije predstave.


Svi zainteresirani su pozvani da sudjeluju i posjete programe, a novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).