Online Javni razgovor s ravnateljicom zagrebačkog Pogona, Janjom Sesar

Zanima vas razvoj civilnog društva? Kako uspješno surađivati s jedinicama lokalne samouprave? Kako razvijati društveno-kulturne i umjetničke programe nezavisne scene?

U ponedjeljak, 20. srpnja 2020. godine u 15 sati na Scheier Facebook stranici, pratite i priključite se kratkom online javnom razgovoru s Janjom Sesar, ravnateljicom Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade

Javni razgovor s Janjom Sesar o Pogonu – Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade organizira se u sklopu projekta Nove prakse – Sudioničko upravljanje zgradom Scheier, a teme o kojima će se moći saznati nešto više su:

  • Razvoj civilnog društva i nezavisne scene u Zagrebu,
  • Izazovi i prednosti suradnje s jedinicom lokalne samouprave, Gradom Zagrebom,
  • Organizacijska struktura koja stoji iza Pogona,
  • Način odabira i financiranje društveno-kulturnih i umjetničkih programa,
  • Razvoj publike.

Razgovor će voditi Valentina Nedeljko, koordinatorica javnih razgovora, edukacija i umrežavanja iz Platforme za Društveni centar Čakovec. 

Gošća razgovora, Janja Sesar, je ravnateljica Pogona od 2017. godine. Diplomirala je hrvatski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila poslijediplomski studij menadžmenta u kulturi i medijima na Freie Universitätu u Berlinu. Radila je kao koordinatorica Saveza udruga Operacija Grad te kao urednica i menadžerica internetskog portala za nezavisnu kulturu, suvremenu umjetnost i civilno društvo Kulturpunkt.hr. Posljednjih petnaest godina sudjelovala je u organizaciji različitih kulturnih projekata u Hrvatskoj i u inozemstvu, među kojima i u organizaciji predstavljanja i izložbe Nove tendencije u Zentrum für Kunst und Medientechnologie u Karlsruheu.