Odabrano 20 programa u sklopu projekta Nove prakse

Razvoj zgrade Scheier kao društveno-kulturnog centra kroz projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier intenzivno se nastavlja i u 2020. godini.

Jedan od elemenata razvoja je uspostavljanje kvalitetnog i raznovrsnog sadržaja, zato u ovu godinu ulazimo s čak 20 odabranih društveno-kulturnih i umjetničkih programa koji će međimurskoj i široj publici pružiti nadasve zanimljivu, kreativnu i inovativnu godinu punu novih praksi u centru grada Čakovca, zgradi Scheier.

Nakon uspješno provedenih programa u 2019. godini Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom je kroz projekt Nove prakse raspisala Javni poziv za dodjelu besplatnih termina i podršku javnim programima u 2020. godini.

Cilj javnog poziva za društveno-kulturne i umjetničke programe bilo je omogućiti kontinuirano dostupan programski sadržaj zgrade Scheier u 2020. godini, osigurati vidljivost lokalnih i nacionalnih autora u Međimurju te nastaviti unaprjeđivati zajedničko suupravljanje programskim sadržajem u zgradi Scheier.

Na poziv se javilo čak 76 programa lokalnih i nacionalnih autora, a nakon detaljnog pregleda svih prijava Programski odbor Platforme za Društveni centar Čakovec sastavljen od 5 članova (Mario Jakšić, Tanja Karas, Valentina Nedeljko, Ines Šarić i Andrija Večenaj) je prema kriterijima objavljenim u javnom pozivu odabrao 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa koje ćemo moći vidjeti u zgradi Scheier do kraja listopada ove godine.

Odabrani programi moći će koristiti prostor i svu dostupnu tehničku opremu zgrade Scheier, dobit će podršku u organizaciji i promociji programa te honorar u ukupnoj vrijednosti do 3,900.00 kuna po programu.

Popis odabranih društveno-kulturnih i umjetničkih programa

Amor omnia vincit, Zlatan Pintek

Centriranje Čakovca, Blanka Levačić, Udruženje arhitekata Međimurja

Crtice o Zagrebačkoj školi animiranog filma, Karla Pudar

Designathon radionica – Kružna ekonomija, Teo Drempetić Čkonkić, Designathon Works Hrvatska

DE_STABILIZACIJA, Gildo Bavčević

Fotografske priče, Saša Kralj, Udruga Živi Atelje Dajht Kralj

I Want to Be Clean!, Irena Boćkai

Id that we need – indeed – Identitet i trebamo li ga uistinu, Morana Dolenc, LOFT – Lutkarska organizacija koju fakat trebamo

Jama, Robert James Hudulin

Klitopismenost, Zvonimir Dobrović, Domino

Konstrukcija glazbe, Viktor Čižić

Meditacija o vremenskom diskontinuitetu, Bojan Miljančić, Eikonoise

Pametno oko, Nino Kovačić

Potencijali potoka Trnave, Matija Novak, Udruženje arhitekata Međimurja

Prostor ni ja, Koraljka Begović, Matija Kralj i Nastasja Štefanić

Radionica suvremenog kazališta, Senka Bulić, Kazalište Hotel Bulić

Selfie, Marina Kostelac, Max Teatar

Slikovnica za slijepe i slabovidne, Martina Mir, Mihael Novak, Martina Leskovec, Magdalena Sklepić, Paula Perčić i Tjaša Ornik

Štreka, Janja Kovač i Lea Šprajc

ZID MEDITERAN, Helena Klakočar-Vukšić

Hvala svima koji su se prijavili na drugi Javni poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe u zgradi Scheier. Programski odbor potencijal i kvalitetu programa prepoznao je u mnogim prijavama, a nakon detaljnog pregleda i jednakog posvećivanja pažnje svakoj od prijava odlučio se za 20 inovativnih, participativnih i suvremenih programa koji se će se predstaviti u zgradi Scheier kroz projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier. Želimo svima puno uspjeha u daljnjem radu, a čestitamo i veselimo se novoj 2020.godini uz odabrane programe. 

ODLUKA o programima koji će se u 2020. godini podržati kroz projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier.