Klasična i suvremena glazba na nov način u zgradi Scheier

Najava Viktor Čižić

Uključite se u interaktivni koncert Konstrukcija glazbe Viktora Čižića 

Želite uistinu upoznati proces spajanja klasične i suvremene glazbe?

U subotu, 22. veljače 2020. godine u 18:00 sati dođite u zgradu Scheier i budite dio jedinstvenog interaktivnog koncerta na kojem će uz klavirista Viktora Čižića i publika postati stvaralački dio izvedbe. 

Umjetnički program Konstrukcija glazbe Viktora Čižića  je načelno koncert klasične (i suvremene) glazbe, ali njegova je glavna odrednica upotreba improvizacije u stvaranju glazbe, točnije- interakcija s publikom u procesu “konstrukcije glazbe”. Koncert je isprepleten govorenim intervencijama u neočekivanim trenucima i kao takav nudi nezaboravan doživljaj sudjelovanja u glazbi.

Publika će na ovom jedinstvenom koncertu moći uživati u izvedbi Viktora Čižića, ali i u kolektivno stvorenom originalnom glazbenom umjetničkom djelu. 

Viktor Čižić  je apsolvent klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je trenutno u klasi doc. art. Filipa Faka (Zagreb), odnosno Ralpha van Raata i Franka van de Laara (Amsterdam). Njegov umjetnički rad temelji se na suvremenoj glazbi i improvizaciji, te konstantnom traženju novoga u starome. Sa Zagrebačkim solistima svirao je Klavirski koncert Alfreda Schnittkea, uz odrađene brojne projekte s drugim simfonijskim i jazz orkestrima. Održava čvrste veze sa suvremenim skladateljima, često praizvodeći i snimajući nove skladbe za klavir ili ansambl. U Nizozemskoj sudjeluje u programima Muziekgebouwa i Concertgebouwa, član je ansambla Score Collective za novu glazbu, te održava solističke recitale s improvizacijama. 


Program Konstrukcija glazbe  je drugi od 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa se ove godine predstavlja u zgradi Scheier uz potporu projekta Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier.