Kako funkcionira Scheierov blog

Scheierov blog otvoren je u sklopu provedbe projekta “Nove prakse – suradničko upravljanje zgradom Scheier”. Kako se provedbom projekta želi uspostaviti društveno-kulturni prostor koji bi povezivao građane, organizacije, ustanove u kulturi i donositelje odluka tako se i ovim blogom pruža jednostavni kanal komunikacije za sve zainteresirane za kulturu, sudioničko upravljanje te kulturna zbivanja zgrade Scheier (i šire).

Osim brojnih aktivnosti projekta koje omogućuju direktno sudjelovanje građana (edukacije, javna događanja i programi, natječaj za prijavu kulturnih/umjetničkih programa u zgradi Scheier….), koristimo i standardne digitalne kanale komunikacije – društvene mreže, portale i
web koji omogućuju praćenje i stvaranje sadržaja. Ovim kanalima sada pridodajemo i blog.

Građanima omogućujemo da sami kreiraju sadržaj koji ćemo objaviti na Scheierovom blogu.

Ovakvom aktivnom suradnjom potiče se komunikacija, transparentnost i mogućnost javnog izražavanja stavova. Vjerujemo da su prijedlozi, konstruktivne kritike, ali i druge vrste sadržaja materijali vrijedni širenja. Direktno uključivanje i sudjelovanje građana uz ostale bitne aktere u kulturi i umjetnosti naša su vizija stvaranja uključivog i kvalitetnog društveno- kulturnog centra.

Objava sadržaja

Prvi korak kod objave vašeg sadržaja je klik na opciju “Pošalji svoju objavu“.

Klikom na navedenu opciju pojavit će se kratki obrazac u se upisuju podaci osobe koja objavljuje, može se birati opcija anonimne ili potpisane objave te se u formi objavljuje željena vrsta autorskog sadržaja (tekst, fotografija ili video). Ispunjavanjem obrasca i klikom na pošalji isti će biti proslijeđen uredništvu web stranice.
Nakon zaprimanja objave uredništvo će provjeriti sadržaj te ga po zadanom rasporedu objava staviti na Scheierov blog.

Vrijeme i uvjeti objave sadržaja

Svaki tekst, fotografija i video nakon provjere ulaze u urednički raspored objava koji služi kako bi se tekstovi ravnomjerno, ali i ravnopravno objavljivati.

Objave trebaju biti relevantne, konstruktivne, vezane za teme kulture i umjetnosti, a najbolje sadržaje objavljivat ćemo u našem newsletteru. Nećemo objavljivati neprimjerene objave i govor mržnje.

Glavni je cilj ovog bloga izražavanje mišljenja te davanje konstruktivnih i kvalitetnih prijedloga i ideja o budućim sadržajima zgrade Scheier, promišljanje o budućim nezavisnim kulturnim i umjetničkim praksama, kulturnoj sceni grada Čakovca i Međimurja, bitnim događajima i novostima na razini lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne scene.

Veselimo se novim budućim doprinosima svih zainteresiranih, a ovim putem pozivamo vas da sudjelujete u stvaranju virtualnih kulturnih sadržaja na Scheierovom blogu web stranice scheier.hr!