Izvedba: I WANT TO BE CLEAN!

Irena Boćkai | 29. 5. 2020.

 

Program I Want to Be Clean! je umjetničko istraživanje izvedbene umjetnice Irene Boćkai o virusnom hepatitisu C i životu ljudi sa stigmatizirajućim virusnim bolestima u konzervativnom hrvatskom okruženju. Rezultat ovog istraživanja je BioArt performans temeljen na iskustvu bolesti koju prati velika društvena stigma, iskustvu dugotrajnog procesa liječenja te se nastavlja se na aktualnu problematiku virusne zaraze i stigmatizacije koja prati zaražene osobe.

 

 

O izvedbi

Umjetničko performativno istraživanje rezultira produkcijom bioart performansa o odnosu virusa i umjetničkoga rada, virusa i ljubavi te općenito, normalnog života i virusa. Bioart performans senzibilizira publiku o virusnom hepatitisu i HIV-u, osvještava o potrebi testiranja na virusni hepatitis i HIV, mogućnostima testiranja te načinima i mogućnostima prevencije, ranog otkrivanja, suzbijanja zaraze i liječenja.

Irena Boćkai – autorica i izvođačica
Roko Nakić – medicinski asistent

 

 

 

 

Više informacija o radu i autorima potražite u programskoj brošuri:

👉 Online brošura: I WANT TO BE CLEAN!Preuzmi

Ili direktno na stranici organizacije Trećeprostor: http://treceprostor.com/

 

U Novim praksama zanima nas Vaše mišljenje! Ispunite upitnik i svojim prijedlozima sudjelujte u sukreiranju programa.

 


 

U želji da se omogući kontinuirano dostupan programski sadržaj zgrade Scheier u 2020. godini, društveno-kulturne i umjetničke programe prilagođene okolnostima vezanim uz COVID-19 moguće je pratiti online.