Besplatna online radionica fotografije i vizualne pismenosti

Koliko znanja, truda i razmišljanja treba uložiti u okidanje fotografije? Kako vizualna pismenost pridonosi komuniciranju kroz fotografiju?

Prijavite se na online radionicu „Fotografske priče“  fotografkinje Maše Bajc i fotoreportera Saše Kralja koja se održava u sklopu društveno-kulturnih i umjetničkih programa projekta Nove prakse te kroz edukacijsko i praktično iskustvo saznajte odgovore na pitanja o fotografiji i vizualnoj komunikaciji.

Prijave za sudjelovanje na radionici su otvorene za sve zainteresirane (+16) bez obzira na razinu fotografskog predznanja do nedjelje, 14. lipnja 2020. u 23:59 sati putem prijavnice na linku.

U sklopu ovog društveno-kulturnog i umjetničkog programa s autorima i umjetnicima Mašom Bajc i Sašom Kraljem bit će organiziran i online Javni razgovor o fotografiji i vizualnoj pismenosti koji će se moći pratiti na Scheier Facebook stranici 18. lipnja 2020. s početkom u 17 sati.O RADIONICI

Modularna i multidisciplinarna radionica „Fotografske priče“ uvodi nas u svijet umjetničke fotografije na jedan posve drugačiji način i s ciljem podizanja vizualne pismenosti kroz medij fotografije kao i svijesti o mogućnostima korištenja samog medija.

Polaznici će kroz pomno osmišljeni slijed aktivnosti radionice imati priliku sudjelovati u predavanjima, vježbama fotografiranja, prezentacijama te raditi na fotografskim zadacima vezanim uz tematske cjeline: Psihologija gledanja i fotografija, Priče u slikama te Fotografija i identitet.

Termini radionice su srijeda 17. lipnja, utorak 23.lipnja, ponedjeljak 29. lipnja i petak 3. srpnja od 18 do 19 i 30 sati, a mjesto održavanja je online.

Radionica je za sve zainteresirane starije od 16 godina, a prihvaćaju se prijavitelji svih razina fotografskog predznanja. Broj polaznika je ograničen, zato pošaljite svoju prijavu što prije.

O VODITELJIMA RADIONICE

Za inovativni pristup radionica „Fotografske priče“ zaslužni su Maša Bajc i Saša Kralj, fotografkinja i fotoreporter sa zavidnim iskustvom u fotografiji i edukaciji na nacionalnoj i svjetskoj razini. Oboje su autori i voditelji radionice koju organiziraju ispred udruge Živi Atelje DK iz Zagreba.

Saša Kralj se uz karijeru fotoreportera dugi niz godina bavi se fotografskom edukacijom. Predavao je u Patshali, Institutu za fotografiju Dhaka te na fakultetima u Kini i Iraku, stalni je mentor na Pannafoto Institutu u Jakarti, a surađivao je i s organizacijama UNESCO, UNICEF i Metrography.

Maša Bajc je fotografkinja koja aktivno izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te ima dugogodišnje predavačko iskustvo. Predavala je na Akademiji dramske umjetnosti, Školi za primijenjenu umjetnost u Zagrebu i vodila više fotografskih radionica.