[FOTO] S drugog predstavljanja Istraživanja i analize rezultata javnog mnijenja u kulturi u Međimurju

Stjepan Mikec i Ivan Blažon, predstavnici ACT Grupe, održali su drugo predstavljanje istraživanja i analiza za Platformu za Društveni centar Čakovec u kulturi te potaknuli okupljeno mnoštvo na zanimljivu raspravu u Scheierici.

Dokumenti koji su predstavljeni prisutnima su dali opći uvid u javno mnijenje o uključivanje zajednice u organizaciju kulturnih događaja Međimurja te u suradnju ustanova u kulturi Međimurja s građanima, umjetnicima, umjetničkim organizacijama i civilnim društvom.

Teme o kojima se, nažalost, premalo razgovara s javnošću, ovom su prilikom transparentno predstavljene te su građani pozvani da daju svoje mišljenje, ideje ili konstruktivne kritike.

U razgovoru sa sudionicima otvorena su i zanimljiva pitanja koja se tiču razvoja publike, uključivanja zajednice te se naglasak stavio i na važnost uspostavljanja bolje komunikacije između umjetnika, kustosa, kulturnih ustanova i producenata kulturnih događaja s javnošću.

Kako stvari stoje ova će pitanja biti teme mnogih budućih, prije svega konstruktivnih, razgovora, ali i akcija Platforme za Društveni centar Čakovec.

Dokumenti koji predstavljeni:

1. Istraživanje javnog mijenja o participativnim modelima, modelima suupravljanja procesima i prostorima u kulturi u Međimurske županije 

2. Analiza mogućnosti suupravljanja kroz modele civilno-javnih partnerstava prostorima u kulturi u Međimurskoj županiji