Loading Događanja

« Sva Događanja

  • This event has passed.

RAZMJENA SJEMENJA I PREDAVANJE: Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti

7. prosinca 2019. od 10:00 do 12:30

Poziv na predavanje „Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti” i razmjenu sjemenja 07.12.2019. u Čakovcu Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom u subotu 07.12.2019. godine organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor „Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti” i razmjenu domaćeg sjemenja. Događaj će se održati u dvorani Scheier u centru grada Čakovca u dvorani na prvom katu zgrade.Predavanje će se održati u terminu od 10-11 sati, a razmjena sjemenja od 11-12:30 sati.Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na događaju,  nauče više o tehnikama poljoprivrede koje čuvaju okoliš za buduće generacije i koje mogu preokrenuti negativne klimatske promjene, razmijene iskustva s vrtlarima koji primjenjuju regenerativne tehnike  te da razmijene sjeme za iduću vrtlarsku sezonu.

Na predavanju “ Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti ”  ćete saznati kako poljoprivreda osim što je uzrok uništenja bioraznolikosti, zagađenja okoliša i jedan od glavnih uzroka klimatskih promjena, može biti i najbolje rješenje za uzgoj dobre, zdrave hrane, očuvanja okoliša i bioraznolikosti te zaustaviti nepovoljne klimatske promjene. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam brojne poljoprivredne regenerativne prakse koje su rješenje za klimatske promjene i koje se radi svojeg učinka na ljude, okoliš i klimu mogu smatrati poljoprivredom budućnosti.Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme cvijeća iz biovrta. Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Izvor: https://www.biovrt.com/vrtlarske-edukacije/predavanja-i-radionice/poziv-na-predavanje-regenerativna-poljoprivreda-poljoprivreda-buducnosti-i-razmjenu-sjemenja-07-12-2019-u-cakovcu/?fbclid=IwAR0Y36q5fyBLew4pVOABUNwS1OXxXQucTwoQQ6JA1DzHY9ISQ0pKYv6F77k

© 2019 Silvija Kolar-Fodor

Detalji

Datum:
7. prosinca 2019.
Vrijeme:
10:00 do 12:30

Mjesto