Loading Događanja

« Sva Događanja

IZLOŽBA: Škola crtanja i slikanja “Artelje”

16. lipnja od 18:00 do 20. lipnja od 21:00

Likovno udruženje Čakovec (LUČ) neprofitna je organizacija koja svoj rad posvećuje umjetničkom stvaralaštvu i edukaciji. Osim moralne podrške umjetnicima amaterima ili profesionalnim umjetnicima, LUČ pruža i potporu u vidu organizacije (često i sufinanciranja) izložba i promoviranja umjetnika i njihovog umjetničkog izražavanja.
Kao udruga osnovano je 1996.godine i od tada do danas kroz nju je prošlo više od stotinu članova.
ARTELJE
Kao veliku i značajnu stavku našeg djelovanja uvijek i često ističemo edukaciju mladih naraštaja.
Tako unutar Likovnog udruženja već 12 godina djeluje i Škola crtanja i slikanja koja je većinom usmjerena na djecu predškolskog i školskog uzrasta ali radi i sa odrasli-ma. Škola crtanja djeluje pod nazivom “ ARTELJE.

Čovjekova priroda je takva da ima želju za obilježavanjem svog teritorija, posjeda, pripadnosti nekoj grupi. Tako obilježava i samoga sebe kao pojedinca i individualca. Dvogodišnje dijete će iz znatiželje i oponašanjem odrasle osobe pokušati izraziti sebe kružeći materijalom nekontrolirano, po papiru i tako crtajući krugove. Sama manifestacija ostavljanja traga, dijete oduševljava i potiče na istraživanje. Kasnije će usmjeravanjem pogleda i mišljenja o stvarnom svijetu i vlastitim osjećajima poticati emotivni i spoznajni svijet u sebi.
Da bi se taj svijet otkrivanja i spoznaja poticao, organizirana je Škola crtanja i slikanja. Radionicu je pohađa desetak grupa,od djece školske dobi do odraslih osoba. To pokazuje da se želja za otkrivanjem ne usmjerava samo kod djece nego i kod odraslih osoba.

Svima njima je bila zajednička želja za otkrivanjem novih svjetova, novih tehnika, novih spoznaja, ali i novih poznanstava. Kroz različite tehnike, crtače i slikarske, polaznici su uz razgovore, promatranja, igre pokušavaju stvarati vlastiti izraz na papiru ili nekom drugom mediju. U tom stvaranju potrebno ih je bilo usmjeravati, poticati na promatranje i stvaranje vlastitog mišljenja i vlastite ideje kako vidljivo pretočiti u osjetilno i spoznajno. Kako svatko ima svoj vlastiti svijet u kojem djeluje, tako će i izložena djela ocrtavati te svjetove.

Ono što se radionicama pokušalo postići, nisu vrhunska umjetnička djela, nego otkrivanje različitih mogućnosti izražavanja kroz različite tehnike. Samim otkrivanjem osoba pronalazi vlastiti izraz koji u kasnijem djelovanju može iskoristiti i razvijati.

Nadamo se da će kroz ovu izložbu na kojoj će biti izloženo oko 120 radova polaznika otkrivati nove svjetove, nove mogućnosti i potaknuti posjetitelje da istraže dječji svijet u sebi i da kao dvogodišnje dijete postanu oduševljeni vlastitim krugovima.

Detalji

Start:
16. lipnja od 18:00
End:
20. lipnja od 21:00
Event Category: