Loading Događanja

« Sva Događanja

  • This event has passed.

IZLOŽBA: “#pivilion_dot_net”

9. prosinca 2019. od 9:00 do 15. prosinca 2019. od 20:00

Nemojte propustiti izložbu, javni razgovor i radionicu #pivilion_dot_net koja će prostor zgrade Scheier u Čakovcu pretvoriti u svijet multimedijske i hipermedijske umjetnosti!

#pivilion_dot_net je decentralizirana internetska izložba hrvatske digitalne umjetnosti koja će krajem 2019. biti prikazana na najvećem umjetničkom bijenalu digitalne umjetnosti “The Wrong – New Digital Art Biennale”. Ovom prilikom organizacija Format C će kroz izložbu #pivilion_dot_net prikazati niz digitalnih i digitaliziranih djela u fizičkom prostoru.

“Pivilion” je operativni sustav za autonomnu mrežnu umjetnost, utemeljen na niskobudžetnom hardveru i slobodnom softveru otvorenog koda, te distribuirana internetska “darknet” mreža hipermedijskih arhiva digitalne i digitalizirane umjetnosti. U okviru ”Pivilion” programa otvoren je poziv na sudjelovanje u projektu, a koji rezultira besplatnom produkcijskom i distribucijskom podrškom nezavisnim autorima/cama i/ili kolektivima koji/e svoja djela, kustoske projekte i umjetničke arhive žele postaviti na “mračnu stranu interneta”.

 

O autorima:

Format C je zagrebačka neprofitna umjetnička organizacija s djelatnošću u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva. Teme u kojima je organizacija lokalno i međunarodno angažirana su: databending, multimedijska i hipermedijska umjetnost; digitalna ekologija i umjetničke suradnje velikog razmjera; inicijacija, tehnička izvedba i medijacija kulturnih produkcija i događanja besplatnog pristupa; besplatna edukacija i distribucija slobodnog znanja. 

 Izložba je otvorena do 15.prosinca 2019 godine.

Vrata zgrade Scheier u vrijeme trajanja izložbe otvorena su od ponedjeljka do subote, od 9 do 12 te od 18 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

 

Detalji

Start:
9. prosinca 2019. od 9:00
End:
15. prosinca 2019. od 20:00