Loading Događanja

« Sva Događanja

  • This event has passed.

IZLOŽBA I RADIONICA: Kao prvo – Zagonetno drvo

18. studenoga 2019. od 10:00 do 13:00

|Recurring Event (Vidi sve)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 21. studenoga 2019.

An event every day that begins at 19:00, repeating until 21. studenoga 2019.

Sjećate li se dječjih igračaka koje su nas razveseljavale svojom interaktivnošću? Bile su ekološke te su poticale na istraživanje, a glavni medij im nije bio plavi ekran. 

U nedjelju, 17. studenoga 2019. godine na otvorenju izložbe Kao prvo – zagonetno drvo u zgradi Scheier u 16 sati autor izložbe i pedagog Matija Bobek će vas podsjetiti na radost igranja drvenim igračkama, a oni najmlađi će osim doživljaja izložbe imati priliku svoju igračku napraviti i sami na besplatnim radionicama za djecu

Izložba drvenih skulptura i igračaka bit će otvorena do 21. studenog 2019. godine, a vrata zgrade Scheier će za tu prigodu biti otvorena u ponedjeljak od 18 do 21 sati te od utorka do četvrtka od 9 do 12 sati i 18 do 21 sati. 

Kao prvo – zagonetno drvo je interaktivni i ekološki održiv projekt unutar kojeg se kroz pedagoške metode stvaraju igračke od drveta i ostalih prirodnih materijala pronađenih u okolišu. Projekt se realizira kao izložba i radionica namijenjena djeci te je do sad gostovao u Galeriji Sermage, Muzeju Croata Insulanus, Galeriji Klovićevi dvori, Prirodoslovnom muzeju u Zagrebu, Gradskom muzeju Požega, Gradskom muzeju Sisak, Gradskom muzeju Cirkvenica, Galeriji Prica te na brojnim festivalima. 

Besplatne radionice u sklopu programa namijenjene su za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi koja će kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoj kreativni impuls i učiti rukovati elementima iz prirode od raznobojnih i neobičnih drvca, ukrasnih tikvica, žireva ili pak kućice bube koja živi na hrastu ceru. 

Prilikom sakupljanja i odabira materijala za izradu igračaka u prirodnom okruženju započinje igra s “majkom prirodom” kroz koju se radi na razvijanju ideja i priča povezanih s igračkama. Malom intervencijom zagonetni drveni oblici pretvaraju se u funkcionalne igračke, a djeca kroz igru na praktičan način razvijaju ekološku osjetljivost i uče o fizici, logici i matematici. 

Radionice za djecu Matija Bobek vodit će tijekom izložbe u ponedjeljak od 18 do 21 sati te u utorak i srijedu od 9 do 12 i od 18 do 21 sati, a za besplatno sudjelovanje u sklopu individualnog dolaska, vrtićkih, predškolskih i školskih grupa prijaviti se možete putem maila: bobolinac@gmail.com. 

Matija Bobek je autor izložbe, pedagog i voditelj radionica za najmlađe. Završio je Višu učiteljsku školu u Čakovcu, a danas je član Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika. Sviranje glazbenih instrumenata, vještina žongliranja i ostala vizualna umijeća još su neke od vještina kojima Matija raspolaže i koje kao Striček Bobček prenosi na mlađe naraštaje u različitim programima. Više o programima Matije Bobeka saznajte na facebook stranici Zagonetno drvo. 

Detalji

Datum:
18. studenoga 2019.
Vrijeme:
10:00 do 13:00
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/2324611597648979/

Mjesto