Loading Događanja

« Sva Događanja

  • This event has passed.

INSTALACIJA I RADIONICA: TV wall

24. siječnja od 9:00 do 6. veljače od 14:00

👉 OTVORENJE IZLOŽBE: petak, 24.01. u 18:00 sati

Posjetitelji će na otvorenju izložbe udruge KA-MATRIX imati priliku vidjeti live act domaćih i gostujućih audio i video umjetnika za koje će instalacija TV wall biti scenografija! 📺

👉 OTVORENA VRATA IZLOŽBE: ut – sub od 9:00 do 14:00 sati

INSTALACIJA TV WALL sastoji se od 20-ak odbačenih CRT TV prijamnika koji spojeni na DIY (“uradi sam”) elektroničke uređaje postaju participativna umjetnička radna stanica, posveta analognom televizijskom dobu i mjesto istraživanja mogućnosti
analogne glitch estetike. Televizijski uređaji ovom prilikom ne primaju signale putem antene, već program – sliku kao medij umjetničkih radova – stvaraju sami posjetitelji i tako kreiraju postav koji odolijeva “posttelevizijskom” dobu u kojemu se publika sve više usmjerava na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok katodni uređaji kao nekadašnje centralno sredstvo informiranja, edukacije i zabave cijele porodice odlaze u drugi plan.

👉 U sklopu izložbe u petak 24.1., od 15 do 18 sati u zgradi Scheier, prije samog otvorenja, održavat će se Radionica: TV Wall digital to analog.

Na radionicu su pozvani svi zainteresirani za rad i igru na spajanju tehnologije i umjetničkog izražavanja, a nikakvo predznanje nije potrebno.

Prijave za radionicu idu putem maila: info@drustvenicentar.hr

Program radionice sastoji se od upoznavanja s DIY opremom i idejom postavljanja i pokretanja TV walla (zida televizijskih prijemnika) te spajanja različitih uređaja putem kojih se kreira sam sadržaj, a sudionici će se kroz radionicu imati priliku uključiti u postavljanje, pokretanje i rad na umjetničkoj/recycle instalaciji.

Udruga KA-MATRIX osnovana je 2006. Djeluje u području neformalnog obrazovanja, aktivizma mladih i promicanja alternativne kulture i novih medija. Interdisciplinarni program u suvremenoj kulturi Nova kultura _ Hibridni grad organizira se od 2014. godine kojim se na kritičan i kreativan način preispituje društveni angažman kroz suvremenu umjetnost. Program dovodi nove i inovativne programe koji otvaraju i stvaraju nova mjesta interakcije u suvremenoj umjetnosti, razvijaju komunikaciju s publikom kroz kritično promišljanje javnih neiskorištenih prostora; koriste se novi formati u shvaćanju umjetnosti i kulture te se bavi pitanjem promišljanja korištenja javnih prostora za interdisciplinarne prakse.

Detalji

Start:
24. siječnja od 9:00
End:
6. veljače od 14:00

Mjesto

Izložbeni prostor (prizemlje)
Ul. Matice hrvatske 2
Čakovec, Croatia 40000 Croatia (Local Name: Hrvatska)