Loading Događanja

« Sva Događanja

  • This event has passed.

GODIŠNJI KONCERT: ŽVS Pučpuljike

8. veljače od 19:00 do 20:30

Ženska vokalna skupina „Pučpuljike“ Čakovec je udruga osnovana u veljači 2019. godine, a čija je djelatnost kulturno umjetnički amaterizam. Koliko cijene tradiciju i očuvanje tradicijskih folklornih napjeva pokazale su  odabirom imena “pučpuljika” što je stari međimurski naziv za pticu prepelicu.

17 žena i djevojaka koje su udrugu osnovale, nastupa zajedno već nekoliko godina, te su u skoro istom sastavu, ali pod drugim imenom, uz voditeljice Stellu Cimerman i Andreu Ščapec osvajale razna priznanja, nagrade, medalje, srebrne i zlatne plakete na državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima.

Voditeljica Andrea Ščapec, mag.prim.educ. dobitnica je posebne nagrade za umjetničku prezentaciju na 1. međunarodnom zborskom natjecanju Istria Cantat u Puli 2018. godine. Trenutno koristi rodiljni dopust.

Ovogodišnji uspjesi ŽVS Pučpuljike dokaz su daljnje kvalitete i rada. Na međunarodnom natjecanju zborova Aurora Cantat u Karlovcu 2019. osvojile su zlatnu plaketu, a na 10. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “Zlatna lipa Tuhlja” 2019. srebrnu plaketu.

Ostvaren je i plasman na županijskoj razini za sudjelovanje na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava. Isti je održan 23. studenog u gradu Sisku, a ŽVS Pučpuljike primile su srebrno priznanje.

Skupina trenutno broji ukupno 20 žena i djevojaka, a vodi ih Stella Cimerman, mag. mus.

Na svojem će 1. samostalnom koncertu izvesti pjesme iz svog natjecateljskog, zabavnog i folklornog opusa.

Ulaz je besplatan.

Detalji

Datum:
8. veljače
Vrijeme:
19:00 do 20:30