“Duet za jednog” u zgradi Scheier!

Projekt ‘Duet za jednog’ (nazvan po istoimenoj drami Toma Kempinskog) je društveno odgovoran umjetnički projekt kojim se javnost senzibilizira za oboljele od multiple skleroze, ali i drugih kroničnih bolesti, a uključuje predstavu istoimenog naslova, razgovor te radionicu na kojoj će polaznici imati priliku proći neke od glumačkih vježbi koje su prolazili glumci prilikom rada na predstavi. 

Raspored:
17:00 Razgovor s redateljicom i glumcima

18:00 Predstava Duet za jednoga 

19:30 Vježbe s redateljicom 

U drami inspiriranoj stvarnim životnom i pričom renomirane čelistice Jaquline DuPre, poznata violinistkinja Stephanie Abrahams (Ana Vilenica), oboljela od multiple skleroze, odlazi na seanse kod psihijatra Dr. Feldmanna (Tomo Krstanović) s ciljem da prevlada depresiju koja se javila kao posljedica bolesti.

Kroz susrete s psihijatrom glavni lik Stephane Abrahams postepeno se ogoljuje, sve dok se, natjerana u mrtvi kut stručnim vodstvom psihijatra, konačno ne suoči s činjenicom da, iako žrtva opake bolesti, ne mora «igrati ulogu žrtve», te na taj način otvori sebi šansu za iscjeljenjem.

Režija: Iva Srnec
Glumci: Ana Vilenica i Tomo Krstanovic
Violina: Dunja Delač
Scenografija: Marijana Miloš i Maja Marković
Kostimografija: Iva Šimunović
Šminka: Snježana Raguž
Grafički dizajn: Imelda Ramović
Produkcija: Ana Vilenica i Točka na i
Izvršni producent: Ana Miljanić

Duet za jednoga provodi Umjetnička organizacija Točka na i u partnerstvu s Platformom za Društveni centar Čakovec i udrugom Fun Da Mental kroz program razmjene suradnickih kulturno-umjetničkih aktivnosti u sklopu projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara.

Projekt DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda.
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.