DESIGNATHON radionicom za djecu otvaramo drugi krug društveno-kulturnih i umjetničkih programa

Prijavite svoje školarce (7-12 g.) na radionicu razvoja kompetencija, vještina i stvaranja rješenja

Svijet u kojem će današnja djeca živjeti znatno će se razlikovati od onoga u kojem živimo danas te će zahtijevati drugačiji set vještina. Uz razvoj novih kompetencija i vještina, također postoji potreba da se pitanja vezana uz održivi razvoj integriraju u formalno učenje, promjene koje se u školskom sustavu događaju presporo. Rješenje za globalno prepoznati problem nalazi se u jedinstvenoj Designathon metodi. 

U subotu, 15. veljače 2020. u centru Čakovca, zgradi Scheier od 9:30 do 14:00 sati naši najmlađi, učenice i učenici od 1. do 6. razreda osnovnih škola, imaju priliku sudjelovati u ovoj jedinstvenoj radionici pod nazivom Designathon: Kružna ekonomija. 

Designathon je strukturirana design-thinking radionica s elementima Maker pokreta koji potiče razvoj inovativnosti i poduzetnosti. Djeca (7-12 g.) će na radionici osmišljavati, graditi i predstavljati svoje izume-rješenja na društvena pitanja ili pitanja zaštite okoliša vezana uz UN Ciljeve održivog razvoja, a sve to uz profesionalni i stručni tim voditelja. 

Sudjelovanje je besplatno i otvoreno za sve učenike i učenice od 7 do 12 godina, a prijave su otvorene do srijede, 12. veljače 2020., u 23:59 sati putem sljedećeg linka: http://tiny.cc/ypd2hz . Broj mjesta ograničen pa zato rezervirajte mjesto za svojeg školarca što prije! 

Designathon: Kružna ekonomija je prvi od 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa odabranih i financiranih kroz projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier za provođenje u 2020.godini. 

Više informacija o samoj radionici možete pronaći na Designathon prezentaciji na ovom linku. 

Voditelji radionica su Teo Drempetić Čonkić te suosnivačice Designathon Works Hrvatska – Petra Ravlić i Sanja Novak koji već dugi niz godina rade Design Thinking radionice te su iskusni Designathon facilitatori. 

Designathon Works Hrvatska 2016. se pridružio svjetskoj Designathon Works mreži sa sjedištem u Nizozemskoj, koja ima partnere i podružnice diljem svijeta. Od te iste godine, jedinstvene Designathon radionice održavaju se u Hrvatskoj, kada je Zagreb po prvi put imao priliku sudjelovati u godišnjem svjetskom događanju – Global Children’s Designathonu – kao jedan od preko 40 gradova (od Rio de Janeira i Vancouvera, preko Berlina i Nairobija, sve do Singapura i Melbournea) u jednako toliko država na 6 kontinenata.