Online Eikonoise koncert izravno iz zgrade Scheier

Online Eikonoise koncert izravno iz zgrade ScheierMeditacija o vremenskom diskontinuitetu novi je audio-vizualni performans projekta Eikonoise koji će se u zgradi Scheier održavati ove subote, 16. svibnja 2020. godine, s početkom u 18 sati, a svi zainteresirani za inovativni multimedijalni doživljaj moći će ga uživo pratiti online i besplatno preko linka objavljenog na Facebook događaju objavljenog na dan odvijanja.

O programu

Audio-vizualni performans projekta Eikonoise, Meditacija o vremenskom diskontinuitetu, je neposredni dinamizam trenutka, zvučno vizualna meditacija, koja nas podsjeća na krhkost našeg postojanja, na fragmentarnost i subjektivnost našeg doživljavanja stvarnosti, na balansiranje između slučajnog i namjernog, zapamćenog i zaboravljenog.

Eikonoise je naziv multimedijalnog, konceptualnog i muzičkog projekta, osnovanog 2014. godine koji djeluje unutar vizualnih i u sklopu suvremenih umjetničkih i multimedijskih praksi. Eikonoise u svojem izrazu teži izvornosti, slučaju i originalnosti, a prošle je godine objavio svoj debitantski album Immanens na kojem je predstavio svoj petnaestogodišnji rad i rezultat uspješne suradnje s brojnim međimurskim glazbenicima.

O autoru

Osoba koja stoji iza ovog projekta je umjetnik i akademski slikar, Bojan Miljančić. Osim slikarstva bavi se pedagoškim radom, ilustracijom, audio-video produkcijom i glazbenom produkcijom. Izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama, a dobitnik je nagrada i priznanja i u svojem pedagoškom radu. U svoj multimedijalni projekt Eikonoise redovito uključuje vrsne domaće i inozemne glazbenike i umjetnike.

Bojan Miljančić svoj performans najavljuje citatom: „Trajanje nema neposredne snage; stvarno vrijeme postoji jedino u izdvojenom trenutku, u cijelosti pripada aktualnosti, radnji, sadašnjosti. Pa ipak, biće je mjesto odjekivanja ritmova trenutaka…”(G. Bachelard).